Fysiopaletti Oy – Turku ja Salo

Asiakas­tyytyväisyys ja -kokemukset

Asiakkaamme ja kumppanimme kertovat

Me Fysiopaletissa olemme auttaneet jo vuosikymmenten ajan niin arjen jalkaongelmista kärsiviä asiakkaita kuin huippu-urheilijoitakin. Meillä on myös tyytyväisiä kumppaneita ortopedeistä fysioterapeutteihin, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä alaraaja­kuntoutuksen ja esimerkiksi Xsensible-jalkineiden tiimoilta.

Tutustu ohesta asiakkaidemme kokemuksiin ja ota sinäkin yhteyttä, kun haluat lopullisen ratkaisun alaraaja­kipuihin tai muihin vastaaviin vaivoihin tai etsit täydellisesti sinulle istuvia jalkineita. Palvelemme Turussa, Salossa ja Uudessa­kaupungissa.

Ota yhteyttä tai varaa aika.

Varaa aika »

Olen tuntenut fysioterapeutti ja jalka­spesialisti Jarmo Karin 90-luvun alusta. Hänellä on pitkä ura urheilijana, valmentajana sekä lentopallo­maajoukkueiden fysioterapeuttina. Jarmo on kouluttautunut monipuolisesti alaraajojen ja jalkaterän biomekaniikkaan ja ongelmien diagnosointiin sekä fysioterapiaan, varsinkin liikkuvan ihmisen ja urheilijan kannalta.

Erityisesti jalkine- ja tuki­pohjallis­tietämys erilaisissa oiretapauksissa ja kuntoutuksessa ovat muodostuneet vuosien saatossa Jarmolle suuriksi mielenkiinnon kohteiksi. Yhteistyömme on jatkunut nyt lähes 30 vuoden ajan, ja voinkin ammatillisesti suositella erilaisissa alaraajojen rasitus­kiputiloissa fysioterapeutti Jarmo Karin osaamista.

- Sakari Orava, professori ja ortopedi

Jo TPS-juniorikiekkoilijana sain lonkka- ja alaselän oireiluihini toimiviksi osoittautuneita hoitoja ja ohjeita fysioterapeutti Jarmo Karilta. Viime NHL-kaudella sain nilkkaani vääntövamman ja hyvin alkaneelle kaudelle tuli harjoitus- ja pelitaukoa. Kuntoutus alkoi Coloradossa asianmukaisesti ja valvotusti. Sitten tunnetuista COVID-syistä kausi päätettiin keskeyttää.

Tulin keväällä normaalia pidemmälle kesälomalle Nousiaisiin. Pelasin paljon sulkapalloa ja tennistä muun peruskunto­harjoittelun ohella. Mahdollisesti vanhasta vammasta johtuen nilkkani liikkuvuus oli vielä kankeaa, akillesjänteeni ja nilkkani alkoivat kipeytyä kuivaharjoittelusta.

Taas tuli kokenut fysioterapeutti Jarmo Kari mieleeni. Varasin ajan Jarmolle ja loukkantuneen jalan toiminnassa todettiin selkeää toiminta­häiriötä ja aliliikkeisyyttä. Jarmo hoiti jalkaan liikettä, antoi ohjeet omaharjoituksille sekä erillisen akillessukan päivit­täiskäyttölle. Lisäksi tehtiin yksilölliset tukipohjalliset sisäpeli- ja lenkki­tossuihini jalan ohjaavuutta sekä kestävyyttä parantamaan. Siskoni koiran kanssa lenkkeilyyn sain Jarmolta kokeiluun Xsensiblen SWX-jalkineet, joilla askellus helpotti kävelyssä syntyvää akilleskipuilua samantien.

Nyt olen matkannut tulevaa kautta valmistelemaan takaisin Coloradon työmaalle. Mies, nilkka ja akilles valmiina tositoimiin. Kiitos taas, Jarmo.

- Mikko Rantanen, NHL-jääkiekkoilija, Colorado Avalanche, USA

Kevään 2020 aikana alkoi akillesjänteeni kipuilla rasituksessa huolestuttavasti. Entisenä huippu-urheilijana en lievistä kolotuksista jaksanut huolestua, mutta nyt olisi kannattanut. Kipu paheni ja kortisoniakin kokeiltiin useamman kerran, vaatimattomilla tuloksilla. Soitin huhtikuussa jalkaspealisti Jarmo Karille Turkuun ja pyysin konsultaatio­ehdotuksia ja näkemyksiä siihen, miten edetään akillesasiassani. Jarmo antoikin omakuntoutusohjeet ja kertoi samalla uusista Xsensible-tasapainojalkineista.

Joskus jokin asia vain napsahtaa kohdalleen ja näin kävi minulle, kun laitoin ensimmäisen kerran Xsensiblen Stretchwalkerit jalkaani. Kengän kokoni on 48 ja monenlaista kenkää on käytetty niin urheilussa kuin vapaa-ajallakin. Uudet kengät lähtivät viemään isoa miestä eteenpäin rullaten ja tunne oli uusi sekä upea!

Toukokuussa 2020 tapahtui tapaturma, jossa akillesjänteeni katkesi, ja 2.6.20 suoritettiin Kuopiossa leikkaus. Nyt jo kuukauden ajan olen kävellyt näillä tasapainottavilla kengillä ja tehnyt omatoimista kuntoutus­ohjeimaa. Uskallan väittää, että Xsensible-tasapaino­jalkineet ovat nopeuttaneet myös operoidun jalkani palautumista ja ohjanneet minua kävelemään taas luonnollisemmin. Suosittelen.

- Jouni Parkkali, entinen lentopalloammattilainen, Kuopio

Noin puolet työpäiväni asiakkaista ovat erilaisista jalkaterän ongelmista kärsiviä. Tyypillisimpinä vaivoina ovat vaivaisenluut, Mortonin hermopinne ja kantakalvon ongelmat. Tavoitteenani on aina tyytyväinen asiakas.

Jalkaterän volyymi­ongelmissa hoitolinjat kannustavat nyky­tietämyksen ja -kokemuksen mukaan lähes aina ensin muita kuntoutumis­vaihtoehtoja kuin leikkaushoitoa. Muita keinoja ovat jalkaterän täsmä­harjoittelu säännöl­lisesti, kuormitus­lepo mahdol­lisuuksien mukaan ja tulehdus­kipulääkekuuri. Tukipohjallis- ja jalkine­ratkaisuilla saadaan erittäin hyviä tuloksia kivuliaan askelluksen rauhoittamiseksi.

Omakohtaisesti voin todeta, että itselläni kivuliaan vaivaisen­luuongelman sain rauhoittumaan Xsensible-jalkineilla. Olen käyttänyt Xsensible-jalkineita nyt yli vuoden ja niiden hankintaa on helppo suositella myös omille asiakkailleni. Askel rullaa oikein, ponnistaa uskaltaa ja erilaiset virheelliset kompensointi­keinot vähenevät.

Olemme fysioterapeutti Jarmo Karin kanssa pitäneet yhteisiä koulutus­tilaisuuksia jalka­teräasiosta ja omaamme hyvin samankaltaisen logiikan asioiden viisaasta hoito­linjoituksesta. Suosittelen jalka­teräkipuisille kokeneen jalka­fysioterapeutti Jarmo Karin osaamista sekä Xsensible-jalkineihin tutustumista.

- Jyrki Heinänen, ortopedi, Mehiläinen Neo, Turku

Olen nyt käyttänyt ensimmäisiä Xsensible-kenkiäni lähes 2 vuotta ja hankkinut niiden jälkeen lisää kaksi paria. Oikea jalkateräni on nivelrikon seurauksena laskenut ja vielä viime elokuun polven vääntymisen ja polven kierukan viottumisen jälkeen kävelyni olikin yhtä tuskaa.

Sain jalkapsesialisti Jarmo Kari tutkimuksen mukaan minulle tehdyt yksilölliset tukipohjalliset Xsensible-kenkiini, jotka korjasivat polven luiden keskinäistä asentoa niin, että kivut vähenivät kävellessä, ja nyt painoa on lähtenyt 12 kiloa, kun taas olen päässyt liikkumaan päivittäin.

Kenkien suunnittelu on ollut työni yli 40 vuotta ja voin kertoa, että tällaisille iän ja urheilun runnomille jaloille yksilöllisillä pohjallisilla tuunatut Xsensible-kengät ovat ylivoimainen yhdistelmä. Pienellä ammattikateudella totean, että Fysiopaletin tuotteet ovat nuorekkaan hyvän­näköiset niin, etten paljon paremmaksi osaisi heti niitä tehdä.

- Aarne Westerberg, suutarimestari, Loviisa

Lähes tamperelaisena ja täysnokialaisena miehenä minun on vaikea luottaa turkulaisiin missään muussa kuin runoudessa, kiitos Markku Innon ja Mikael Agricolan. Minua lähinnä huvitti, kun Jarmo Kari oudolla murteella selitti, että nyt on luotu kengän ja tukipohjallisen yhdistelmä, joka voisi viedä kuluman aiheuttaman kivun polvistani. Itse olin vakaasti sitä mieltä ettei evoluutio erehdy, eikä kenenkään kävelyä paranneta vippaskonsteilla.

Koska seksikkään näköisissä kengissä oli kuitenkin jalkaan panemista helpottava vetoketju ja kirkkaan punaiset nauhat, suostuin kokeilemaan. Myötämieleeni vaikutti myös se, että kengät ovat kotoisin samasta maasta kuin suuret mestarit Van Gogh ja Van Basten, siis Hollannista. Kieltämättä kengät tuntuivat heti hyviltä, aivan kuin olisin kävellyt satatuhatta vuotta sitten paljain jaloin savannilla tai pikkupoikana metsäpolulla. Sama keveys, sama keinunta, sama vapaus.

Hylkäsin muut kengät ja kuljin kaikkialle Xsensible-kengillä ja kehuin niitä, kunhan ensin opin hämäläiselle vaikean nimen muistamaan ja oikein lausumaan. Ja katso, tapahtui ihme; kolmen kuukauden kuluttua kävelin ilman kipua, joka oli seurannut minua liki kymmenen vuotta. Uskaltauduin monen vuoden jälkeen kokeilemaan tennistä – ja pystyin pelaamaan 50 minuuttia lähes ontumatta ja lyömään poikani Aapon 6-2, 6-4. Nyt potkin lastenlasten kanssa palloa ja alkoholin käyttökin on vähentynyt, kun elämässä on taas muutakin tekemistä.

Kiitos Hollanti, Turku, Jarmo Kari. Ja kuten Agricola kirjoitti:

Oppe nyt wanha ia noori
joilla ombi Sydhen toori
täs on kengä kuin pilvivoori,
kevyt, pehmyt, onni soori.

- Matti Kuusela, kulttuuritoimittaja, Aamulehti, Nokia

Olen taistellut selkäkipujen parissa yli 20 vuotta, kiitos välilevy­rappeuman. Ajoittain kipu on ajanut minut täysin liikunta­kyvyttömäksi. Tutustuin Xsensible-kenkiin neljä vuotta sitten, ja nyt ensikohtaaminen on muuttunut intensiiviseksi ja jokapäiväiseksi suhteeksi.

Kengät tuntuivat jo heti koeajolla erittäin mukavilta ja hyvin jalkoja tukevilta. Muutaman päivän käytön jälkeen huomasin yllätyksekseni myös selkä­kipujen hellittäneen merkit­tävästi. En ensin uskonut, tietenkään, tämän johtuneen kengistä, mutta uskomukseni muuttui nopeasti käveltyäni hetken muilla kengillä ja kipuilun palattua.

Tästä lähtien olen kävellyt tyyty­väisenä Xsensible-miehenä aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Omistan nykyään yli 10 paria Xsensible-kenkiä ja kokoelmani tulee kasvamaan tulevaisuudessa, koska mukavuuden lisäksi kengät ovat myös erittäin tyylikkäitä ja mikä parasta, sopivat myös golf-harrastukseeni erinomaisesti.

- Sami Lehtovaara, teollinen muotoilija, Masku

Hankin ensimmäiset Xsensible-kenkäni todennäköisesti Suomen etujoukoissa ja käsi sydämellä voin todeta, että sen jälkeen olen taittanut kaikki kävely­lenkit kyseisen merkin jalkineilla. Muistan vieläkin tunteen, kun otin ensiaskeleet Xsensibleillä. Tunsin konkreettisesti, miten ryhti suoristui ja askellus oli pehmeää.

Minua ilahduttaa näissä kengissä se, että vaikka kyseessä on ehdottomasti jalan terveyttä edistävät ja sitä vaalivat jalkineet, ne kuitenkin näyttävät trendik­käiltä ja hyviltä. En liene ainoa, jolle tulee sanasta terveyskenkä ulko­näöltään vähemmän houkutteleva jalkine mieleen.

Minun on ollut vält­tämätöntä käyttää tukipohjallisia jo yli 20 vuoden ajan, mutta kun kävelen Xsensibleillä, en tarvitse edes niitä! Tavallisilla lenkkareilla liikkuessani polveni ja joskus jopa lonkkani kipeytyvät sekä varpaat alkavat aristaa. Näiltä vaivoilta vältyn täysin, kun käytän Xsensible-kenkiäni.

Yksi iso plussa Xsensible-kengille täytyy antaa myös siitä, että kesäkeleihin löytyy laaja valikoima kivoja sandaaleja! Ainoa mieleeni tuleva ongelma kyseisten kenkien kanssa tulee ehkä eteen, kun haluaisi ostaa kaikki mallit ja värit mitä saatavilla on. Valinnan­vaikeus on taattu, mutta kun siitä selviää, on taattua myös se, että jatkossa liikkuminen lisääntyy koska näillä kengillä on vaan niin hirveän kiva kävellä!

- Lotta Kannisto, markkinointikoordinaattori, Salo

Olen saanut hyviä hoitotuloksia alaraajojen kiputilanteiden hoidoissa Xsensible-kenkien avulla. Asiakkailta on tullut hyvää palautetta siitä, että tuntuu hyvältä kokemukselta tuntea kehossa, kun kävelyn biomekaniikka paranee. Asiakkaani ovat motivoituneita käyt­tämään kenkiä, koska he saavat jo sovituksen aikana oman kokemuksen siitä, miten kuormitus pienenee ja kipu lievittyy. Lisäksi motivaatiota lisää se, että kengät ovat kauniita ja asiakkaat löytävät omaan tyyliinsä sopivan jalkineen.

Jalkaspesialisti Jarmo Karin asiantuntijuus on hyödyttänyt sekä minua että asiakkaitani jalkineen arvioinneissa jo vuosia. Lisäksi Fysiopaletin jalkine­liikkeeseen on aina mukava mennä, koska siellä tuntee itsensä tervetulleeksi, ja sopiva jalkine- ja hoitoratkaisu löytyy asiantuntijan avustuksella

- Kaisu Ohra-Aho, fysioterapeutti AMK, Turku

Asiakkaani on rakennusalalla työskentelevä mies, joka putosi tikapuilta yli 4 metrin korkeudesta ja kuin ihmeen kaupalla ainoana traumana tulivat lievät molempien kantapäiden hiusmurtumat. Tapahtuman jälkeen kävely oli pitkään ongelmallista ja edelleen useampi vuosi tapahtumasta kantapäät oireilevat.

Xsensible-jalkine SWX3 muutti kävelyn kivuttomaksi hetkessä ja nykyisin asiakas käyttää Xsensible-jalkineita niin työssä kuin vapaa-ajalla ja on tyytyväinen valintaan. Xsensible on ainoa jalkine, mitä asiakas voi käyttää ilman kantapään kipuja.

Työssäni työterveys­huollossa tapaan asiakkaita useista eri ammattiryhmistä. Erityisesti seisomatyössä jalkineiden merkitys on erittäin tärkeä ja olen huomannut, että useat asiakkaani ovat saaneet hyvän avun Xsensible-jalkineista. Fysioterapia-ammattilaisena voin lämpimästi suositella alaraaja­ongelmaisille Fysiopaletin alaraaja-analyysia ja myös laadukkaita Xsensible-jalkineita. Xsensible-jalkineet parantavat ryhtiä, aktivoivat kehoa ja ovat lisäksi mukavat jalassa.

- Markus Jaako, fysioterapeutti/työfysioterapeutti, Salo

Olen alaraajafysioterapeutti Vaasasta ja tyytyväinen Xsensible-kenkien käyttäjä vuodesta 2017. Minulla on käytössä sekä Xsensiblen Streetwalkerit että työkenkinä Xsensible-sandaalit ja täytyy sanoa, etten enää muita työkenkiä voisi kuvitellakaan! Käyttö­mukavavuus on sitä luokkaa, että samaa kokemusta ei ole tullut vastaan minkään muiden kenkien kanssa.

Itselläni on ollut jo pidempään ongelmia toisen jalan kantapäässä ja ainoat kengät, joilla voisin edes kuvitella käveleväni kävely­lenkkejä ovat Xsensiblet. Myöskään töissä en olisi missään nimessä pärjännyt näin hyvin kuin nyt, ilman maailman mukavimpia työkenkiäni.

Olen suositellut kenkiä myös monille asiakkailleni, jotka taistelevat alaraaja- tai selkäongelmien kanssa ja palaute on ollut pelkästään positiivista. Mikään muu kenkä ei anna samanlaista iskun­vaimennusta ja askelrullauksen helppoutta kuin nämä kengät.

Jarmon kanssa asiointi on mutkatonta ja sujuvaa sekä toimitusajat ovat todella nopeat. En voi muuta kuin vilpit­tömästi suositella Xsensiblen kenkiä, niin ammattini kuin myös omakohtaisen kokemuksenkin pohjalta.

- Jenni Englund, fysioterapeutti, Fysioterapia MediAskel Oy, Vaasa

Olen käyttänyt Xsensible-jalkineita kohta puolitoista vuotta lähes päivittäin. Vain kesäkuumalla olen pitänyt taukoa jalkineiden käytöstä. Omasta ja varsinkin vaimoni mielestä kävely­nopeuteni ja ryhtini ovat oleellisesti parantuneet. Lisäksi havainnot ovat todellisia. Näitä jalkineita ja jalka­spesialistin Jarmo Karin ammattitaitoa voin vilpit­tömästi suositella. Aivan mahtavat kengät ja asiansa osaava fysioterapeutti.

- Pauli Svahnback, yleislääkäri, Salo

Kärsin taannoin toistuvista alaselän kivuista. Ne olivat kuin kohteeseen iskevät salamat ja häiritsivät jo mainittavasti päivit­täisiä toimiani, jopa kävely oli toisinaan vaikeaa. Kysyin tutulta lääkäriltä, josko selkä pitäisi leikata, mutta lääkärin mukaan leikkaus on aina viimeisin keino, eikä siinäkään lopputulos ole varma. Järke­vämpää olisi kartoittaa kivun mahdolliset syyt fysioterapeutilla.

Arkkitehtina tiedän, että perustus on kaiken rakentamisen pohja. Jos valussa on vikoja, pettää ajan saatossa koko rakennus. Ihmisen pystyasennon perustat ovat ikätoimintoihin päivitetty lihaskunto sekä liikkumiseen kannustavat hyvät jalkineet. Lääkäri­ystäväni kehotti varaamaan ajan Fysiopaletista, kokeneelta fysioterapeutti Jarmo Karilta ja näin tein.

Niin minusta tuli Xsensible-jalkineiden uskollinen käyttäjä ja annettujen jumppaohjeiden sään­nöllinen toteuttaja. Nyt vuoden käytön jälkeen ryhtini on suoristunut ja askel rullaa. Mikä parasta, selkäsäryt ovat poissa! Suosittelen kokeilemaan Fysiopalettia ja Xsensible-jalkineita toistuvista selkä­kivuista kärsiville.

- Risto Eräpohja, arkkitehti, Turku

Tule käymään liikkeissämme tai varaa aika tutkimuksiin.

Tarkista kesän aukioloajat! Turku Salo